ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
DUNLOP Econodrive 175 65 14 90/88 T 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Dunlop Econodrive 195/75R16 107R #274574

EAN: 3188649813704
Летни гуми Dunlop Econodrive - Лекотоварни Гуми ( 107R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 107 до 975 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 0 бр.
234 . 31 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание DUNLOP е компанията производител на тази гума. Наложена марка на пазара. Моделът ECONODRIVE се предлага от ProGumi с атрактивна цена.летни е маркировката на този модел гуми. Ширина за модела е 195. Маркираната височина за гумата от производителя е 75. Маркираният диаметър за гумата е R16. Максимално допустимият товарен индекс е 107 (до 975 кг). Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е R (до 170 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е B. D е маркировката за разход на гориво. 70 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2-4 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител DUNLOP
Модел ECONODRIVE
Сезон летни гуми за бус
Ширина 195
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 107 (до 975 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Тежест 13.64
Доставка 2-4 дни
евро етикет

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 15-20% от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми може да имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

Теглото на автомобила и вашият собствен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Екологичното каране намалява потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличават доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокър път. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Икономията в консумацията на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при условията на шофиране и други фактори. При кола движеща се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху влажния асфалт.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Той класифицира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Вижте също: зимни гуми  гуми цени  205 5516  нови летни гуми 

Този сайт използва бисквитки