ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
DUNLOP Econodrive 175 65 14 90/88 T 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Dunlop Econodrive 235/65R16 115R #271965

EAN: 3188649813858
Летни гуми Dunlop Econodrive - Лекотоварни Гуми ( 115R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 115 до 1215 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 2 бр.
310 . 05 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя DUNLOP. Предпочитана марка на редица клиенти в страната. Модел ECONODRIVE можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi на супер цена.Този модел е подходящ ако търсите да поръчате летни гуми. Ширина за модела е 235. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 65. R16 е отбелязаният диаметър за гумата. Разрешеният товарен индекс е 115 (до 1215 кг). Тези гуми имат скоростен индекс R (до 170 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е C. 70 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Ние от ProGumi може да направим доставката за 2 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител DUNLOP
Модел ECONODRIVE
Сезон летни гуми за бус
Ширина 235
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 115 (до 1215 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Тежест 16.40
Доставка 2 дни
евро етикет

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 15 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате по-икономични параметри на потребление на гориво.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Екологичното каране може значително да намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане на гумите покачват доста съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на каране също могат да окажат значително влияние.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажна пътна настилка е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху влажния асфалт. Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране. Например за кола движеща се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това класифицира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: автогуми  205 55 r16  магазини за гуми  зимни гуми цени