ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
DOUBLE COIN RLB490 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми DOUBLE COIN RLB490 235/75R17.5 143J (TL, 3PMSF) #183300

*
EAN: 8859513000319
Летни гуми DOUBLE COIN RLB490 - Тежкотоварни Гуми ( 143J )
Сезон летни летни
Товарен индекс 143 до 2725 кг
Скоростен индекс J до 100 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
340 . 65 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание DOUBLE COIN е компанията производител на разглежданата от вас гума. Модел RLB490 можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi на супер цена.Тези гуми са от тип летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 235. 75 е маркираната височина за гумата. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R17.5. 143 (до 2725 кг) е товарния индекс за модела. Гумите имат скоростен индекс J (до 100 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. C е индекса за сцепление на мокро за гумата. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. Разглежданите от вас гуми са с добри показатели за шум тяхното ниво на шум е 73 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител DOUBLE COIN
Модел RLB490
Сезон летни
Ширина 235
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 143 (до 2725 кг)
Скоростен индекс J (до 100 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, 3PMSF
Тежест 31.6
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Изборът на гуми с по-висока категория за разход на гориво ще ви даде по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. На гумите се дължи приблизително 15% от разхода на гориво при вашето превозно средство.

Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на шофиране също оказват голямо влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G по цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението с мокра пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт. Разликата в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране от водача. Например за автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той маркира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: автогуми  гуми 205 55 r16  магазини за гуми  нови зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки