ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
DIPLOMAT Winter ST-3 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Diplomat Winter ST-3 145/70R13 71T #270656

EAN: 5452000594037
Зимни гуми Diplomat Winter ST-3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 71T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 71 до 345 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 0 бр.
61 . 32 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание DIPLOMAT е фирмата произвела тази гума. Наложена марка на пазара. Моделът WINTER ST-3 се предлага от сайта ProGumi на изключително атрактивна цена. Обозначението Сезон на гумите е маркирано като зимни. Ширината на модела е 145. Маркираната височина за гумата от производителя е 70. Маркираният диаметър за гумата е R13. 71 (до 345 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Скоростният индекс е сред най-добрите T (до 190 км/ч.) за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро D. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност D. Тези гуми са сравнително тихи тяхното ниво на шум е 67 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител DIPLOMAT
Модел WINTER ST-3
Сезон зимни гуми
Ширина 145
Височина 70
Диаметър R13
Товарен индекс 71 (до 345 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Ниво на шум B
Доставка 2 дни
евро етикет

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми може да имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи до 17-20 процента от разхода на гориво при вашата кола.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали със сигурност консумацията на гориво. Икономията на гориво е отбелязана от A до G по цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при условията на шофиране. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху влажното пътно платно. При лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това категоризира гумата по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: нови зимни гуми  летни гуми  нови автомобилни гуми