ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
DEBICA Presto UHP 2 205/40 R17 84W 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Debica PRESTO UHP 2 235/35R19 91Y (XL, FR, FP) #277314

EAN: 4038526102065
Летни гуми Debica PRESTO UHP 2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 91Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 91 до 615 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.
216 . 03 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от DEBICA. Една от познатите фирми на пазара. Моделът PRESTO UHP 2 може да закупите от магазина за гуми ProGumi на промо цена.Характеристиката Сезон на гумите е от вид: летни. Ширината на модела е 235. Маркираната височина за гумата от производителя е 35. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R19. Максимално допустимият товарен индекс е 91 (до 615 кг). Моделът гуми има скоростен индекс от Y (до 300 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е A. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Тези гуми са с добри показатели за шум тяхното ниво на шум е 70 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител DEBICA
Модел PRESTO UHP 2
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 35
Диаметър R19
Товарен индекс 91 (до 615 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси XL, FR, FP
Доставка 2 дни
евро етикет
D
A
70

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 18% от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Когато закупите гуми с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият личен стил на каране също оказват значително влияние. Енергийно ефективното каране ще намали разхода на гориво - съответно и разходите Ви. Икономията на гориво се оценява от A до G в цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране и други фактори. Например при превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е много важно с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху влажното пътно платно.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Това класифицира гумата по отношение на европейските стандарти за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: автогуми цена  евтини гуми  нови зимни гуми  нови летни гуми