ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
DEBICA Presto UHP 2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми DEBICA Presto UHP 2 235/35R19 91Y (TL, XL, FP) #277204

Летни гуми DEBICA Presto UHP 2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 91Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 91 до 615 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност *Наличност: 2 бр.
210 . 56 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание DEBICA е компанията производител на тази гума. Една от популярните компании на пазара. Моделът PRESTO UHP 2 се предлага от магазина за гуми ProGumi.летни е маркировката на този модел гуми. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 235. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 35. R19 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Допустимият товарен индекс е 91 (до 615 кг). Гумите имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. Ние от ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител DEBICA
Модел PRESTO UHP 2
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 35
Диаметър R19
Товарен индекс 91 (до 615 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FP
Тежест 10.00
Доставка 2 дни
евро етикет
D
A
70

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително до 20% от консумацията на гориво за вашето превозно средство. Ако управлявате автомобил с висок клас гуми ще имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Обърнете внимание, че гуми с ниско налягане увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране намалява потреблението на гориво - съответно и разходите Ви. Икономията в потреблението на гориво е маркирана от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре колата незабавно върху влажния асфалт. При лек автомобил движещ се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Популярно при нас: летни гуми  зимни гуми цени  автомобилни гуми  гуми за мотор 

Този сайт използва бисквитки