ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
DEBICA Presto UHP 2 205/40 R17 84W 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Debica PRESTO UHP 2 225/45R17 91Y (FP) #272917

EAN: 4038526028228
Летни гуми Debica PRESTO UHP 2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 91Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 91 до 615 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
133 . 96 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание DEBICA е компанията производител на разглежданата от вас гума. Моделът PRESTO UHP 2 се предлага от ProGumi с атрактивна цена. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано като летни. Ширина за модела е 225. Маркираната височина за гумата от производителя е 45. R17 е маркираният диаметър за гумата. 91 (до 615 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Гумите имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност B. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. Разглежданият от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 70 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни.
Характеристики
Сегмент Икономичен
Производител DEBICA
Модел PRESTO UHP 2
Сезон летни гуми
Ширина 225
Височина 45
Диаметър R17
Товарен индекс 91 (до 615 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси FP
Тежест 8.76
Доставка 2 дни
евро етикет

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 17 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство. Когато купите гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали потреблението на гориво. Теглото на колата и вашият личен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Ниското налягане при гумите покачват доста съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокърт път. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според стила на шофиране от водача. При кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е много важно от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокро пътно платно.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той класифицира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: всесезонни гуми цена  гуми за мотори цена  205 55 r16  195 6515