ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Debica Presto HP 2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Debica PRESTO HP 2 215/65R16 98V #276900

EAN: 5452000811738
Летни гуми Debica PRESTO HP 2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 98V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 98 до 750 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
168 . 33 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от DEBICA. Моделът PRESTO HP 2 може да закупите от магазина за гуми ProGumi.Обозначението на гумите е летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 215. Маркираната височина за гумата от производителя е 65. Маркираният диаметър за гумата е R16. Допустимият товарен индекс е 98 (до 750 кг). Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е V (до 240 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. 71 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2-4 дни.
Характеристики
Сегмент Икономичен
Производител DEBICA
Модел PRESTO HP 2
Сезон летни гуми
Ширина 215
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 98 (до 750 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Тежест 10.44
Доставка 2-4 дни
евро етикет

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви осигури по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Според различни изследвания - на гумите се дължи около 15-20 процента от консумацията на гориво при вашия автомобил.

Екологичното шофиране ще намали потреблението на гориво. Теглото на колата и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане на гумите покачват значително съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Икономията на гориво се оценява от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране от водача. При превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху влажния асфалт.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той маркира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: автогуми  195 65 r15  всесезонни гуми цени  зимни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки