ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
DEBICA Presto HP 165/60 R14 75H 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Debica PRESTO HP 195/50R15 82V #272975

EAN: 5452000813060
Летни гуми Debica PRESTO HP - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 82V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 82 до 475 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 3 бр.
113 . 64 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание DEBICA е производителят на тази гума. Моделът PRESTO HP се предлага от онлайн магазина ProGumi на изключително атрактивна цена.Този модел може да е подходящ за вас ако търсите да закупите летни гуми. Маркираната ширина на гумата за модела е 195. Маркираната височина за гумата е 50. Маркираният диаметър за гумата е R15. Максимално допустимият товарен индекс е 82 (до 475 кг). Гумите имат скоростен индекс V (до 240 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. Сцеплението на мокро за гумата е със стойност C. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. Тази гума е доста тиха при шофиране , като нивото на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Сегмент Икономичен
Производител DEBICA
Модел PRESTO HP
Сезон летни гуми
Ширина 195
Височина 50
Диаметър R15
Товарен индекс 82 (до 475 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Тежест 7.10
Доставка 2 дни
евро етикет

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Ако притежавате гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 20 процента от консумацията на гориво при вашия автомобил.

Екологичното шофиране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на каране също оказват сериозно влияние. Ниското налягане на гумите увеличават доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила незабавно върху влажното пътно платно. Разликата в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране от водача. При лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това маркира гумата по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно при нас: автогуми  205 55 r16  нови гуми  зимни гуми