ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Debica Passio 2 (2) 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Debica Passio 2 (2) 155/70R13 75T #141069

EAN: 5452000805621
Летни гуми Debica Passio 2 (2) - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 75T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 75 до 387 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 0 бр.
68 . 60 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание DEBICA е комманията производител на тази гума. Любима марка на редица клиенти в страната. Моделът PASSIO 2 (2) може да закупите от онлайн магазина ProGumi на промо цена.Тези гуми са от тип летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 155. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 70. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R13. 75 (до 387 кг) е разрешения товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е C. E е маркировката за разход на гориво. Разглежданите от вас гуми са сравнително тихи за техния клас тяхното ниво на шум е 70 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Сегмент Икономичен
Производител DEBICA
Модел PASSIO 2 (2)
Сезон летни гуми
Ширина 155
Височина 70
Диаметър R13
Товарен индекс 75 (до 387 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Тежест 4.725
Доставка 2 дни
евро етикет
E
C
2
70

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 16% от разхода на гориво при вашата кола. Ако управлявате кола с висок клас гуми определено ще имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво.

Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също оказват голямо влияние. Енергийно ефективното каране може значително да намали разхода на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво е маркирана от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажна пътна настилка е изключително важно с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокро пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например за превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на европейските лимити за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: автомобилни гуми  205 5516  бг гуми  зимни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки