ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
DEBICA NAVIGATOR 3 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Debica Navigator 3 235/55R18 104V #274052

EAN: 4038526359049
гуми Debica Navigator 3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
357 . 09 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е DEBICA. Една от наложените фирми на пазара. Моделът NAVIGATOR 3 може да закупите от сайта за гуми ProGumi на промоционална цена.Този модел гуми са от тип всесезонни и са изключително популярен избор при много от нашите клиенти. Отбелязаната от производителя ширина е 235. Маркираната височина за гумата от производителя е 55. R18 е маркираният диаметър за гумата. 104 (до 900 кг) е разрешеният товарен индекс. Скоростният индекс за модела V (до 240 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е C. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е B. Разглежданата от вас гума е доста тиха при шофиране нивото на шум е 72 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката за 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Доставка 7-10 дни от Германия

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Много научни изследвания показват, че на гумите се дължи около до 20 процента от консумацията на гориво за вашата кола. Когато поръчате гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на автомобила и вашият уникален стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане при гумите увеличават доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Икономията на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокрото пътно платно. Разликата между гуми от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според стила на шофиране. Например при превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той маркира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: гуми за мотори  летни гуми  всесезонни гуми цена  гуми онлайн  автогуми цена 

Този сайт използва бисквитки