ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
DAYTON D600D 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми DAYTON D600D 315/80R22.5 L #160976

Всесезонни гуми DAYTON D600D - Тежкотоварни Гуми ( L )
Сезон всесезонни всесезонни
Скоростен индекс L до 120 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
758 . 58 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание DAYTON е производителя на тази гума. Една от популярните конмании на пазара. Модел D600D можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано като всесезонни. Маркираната ширина за модела е 315. 80 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркирания диаметър за гумата е R22.5. Скоростния индекс е сред най-добрите L (до 120 км/ч.) за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро със стойност C. E е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглежданата от вас гума e с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 75 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител DAYTON
Модел D600D
Сезон всесезонни
Ширина 315
Височина 80
Диаметър R22.5
Скоростен индекс L (до 120 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 75 dB
Ос задни - Truck
Тежест 81.02
Доставка 2 дни
евро етикет
E
C
75

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Когато изберете гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Според различни изследвания - на гумите се дължи около 15-20% от разхода на гориво при вашата кола.

Теглото на колата и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват значително влияние. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокър път. Икономията в потреблението на гориво е маркирана от A до G по цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране от водача. Например за превозно средство движещо се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация. Сцеплението с влажен асфалт е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху мокрия асфалт.

*. Външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови зимни гуми  летни гуми цена  автогуми цени