ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
DAYTON D600D 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми DAYTON D600D 315/70R22.5 154/152L #158981

Всесезонни гуми DAYTON D600D - Тежкотоварни Гуми ( 152L )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 152 до 3550 кг
Скоростен индекс L до 120 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
654 . 26 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание DAYTON е производителя на тази гума. Наложена марка на пазара. Моделът D600D се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi.Този модел е подходящ за вас ако търсите да закупите всесезонни гуми. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 315. 70 е маркираната височина за гумата от производителя. R22.5 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. Максимално допустимия товарен индекс е 152 (до 3550 кг). Скоростния индекс за модела L (до 120 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност C. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност E. Разглежданата от вас гума e с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 75 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител DAYTON
Модел D600D
Сезон всесезонни
Ширина 315
Височина 70
Диаметър R22.5
Товарен индекс 152 (до 3550 кг)
Скоростен индекс L (до 120 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 75 dB
Ос задни - Truck
Тежест 62.00
Доставка 2 дни
евро етикет
E
C
75

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

На гумите се дължи приблизително 16 процента от разхода на гориво при вашата кола. Ако управлявате автомобил с висок клас гуми може да имате по-икономични параметри на потребление на гориво.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Екологичното шофиране намалява консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане покачва значително съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на колата и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G по цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажното пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според условията на шофиране. За автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той маркира гумата по отношение на европейските лимити за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: зимни гуми  нови летни гуми  автогуми цени