ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
CST Sahara M/T 2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми CST Sahara M/T 2 265/75R16 119Q (P, P.O.R, M/T, 8PR) #152006

EAN: 6933882540705
Летни гуми CST Sahara M/T 2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 119Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 119 до 1360 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
445 . 72 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя CST. Популярна фирма на пазара. Моделът SAHARA M/T 2 се предлага от магазина за гуми ProGumi на невероятно атрактивна цена.Тези гуми са от тип летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 265. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 75. R16 е маркирания диаметър за гумата. Максимално допустимия товарен индекс е 119 (до 1360 кг). Скоростния индекс е сред най-добрите Q (до 160 км/ч.) за този клас гуми. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител CST
Модел SAHARA M/T 2
Сезон летни гуми
Ширина 265
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 119 (до 1360 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Индекси P, P.O.R, M/T, 8PR
Доставка 7-10 дни от Германия

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 19% от разхода на гориво при вашия автомобил. Ако поръчате гуми за вашата кола с по-добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали потреблението на гориво. Ниското налягане при гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според условията на шофиране и други фактори. За превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация. Сцеплението с влажната пътна настилка е много важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: автогуми  205 55 r16  online gumi  зимни гуми цени