ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
CST Landdragon CL-18M 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми CST Landdragon CL-18M 35/10R16 108K (P, BSW, P.O.R, 6PR) #95959

EAN: 6933882549814
Летни гуми CST Landdragon CL-18M - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 108K )
Сезон летни летни
Товарен индекс 108 до 1000 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
492 . 71 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CST е производителя на тази гума. Една от познатите фими на пазара. Моделът LANDDRAGON CL-18M може да закупите от онлайн магазина ProGumi на промо цена. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано от производителя като летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 35. 10 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R16 е отбелязания диаметър за гумата. 119 (до 1360 кг) е допустимия товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс K (до 110 км/ч.). Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител CST
Модел LANDDRAGON CL-18M
Сезон летни гуми
Ширина 35
Височина 10
Диаметър R16
Товарен индекс 108 (до 1000 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Индекси P, BSW, P.O.R, 6PR
Доставка 7-10 дни от Германия

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Ако имате гуми с по-добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 18-20% от разхода на гориво за вашия автомобил.

Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали със сигурност разхода на гориво. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокрото пътно платно. Разликата в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране. За автомобил движещ се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това маркира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: мото гуми  бг гуми  гуми 205 55 r16  автогуми