ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
CST Landdragon CL-18M 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми CST Landdragon CL-18M 33/11R15 115K (P, BSW, P.O.R, 6PR) #183013

EAN: 6933882543393
Летни гуми CST Landdragon CL-18M - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 115K )
Сезон летни летни
Товарен индекс 115 до 1215 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
408 . 22 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CST е компанията производител на разглежданата от вас гума. Популярна фирма на пазара. Моделът LANDDRAGON CL-18M се предлага от ProGumi.Гумите са класифицирани от тип летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 33. Маркираната височина за гумата от производителя е 11. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R15. 115 (до 1215 кг) е допустимия товарен индекс. Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми K (до 110 км/ч.). Магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител CST
Модел LANDDRAGON CL-18M
Сезон летни гуми
Ширина 33
Височина 11
Диаметър R15
Товарен индекс 115 (до 1215 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Индекси P, BSW, P.O.R, 6PR
Доставка 7-10 дни от Германия

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

На гумите се дължи приблизително до 20% от разхода на гориво при вашето превозно средство. Когато изберете гуми за вашата кола с по-добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Екологичното каране намалява консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Икономията на гориво се отбелязва от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно. Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране от водача. При лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Това маркира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: всесезонни гуми  гуми за мотори  205 55 r16  гуми 195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки