ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
COOPER WM-VAN 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми COOPER WM-VAN 235/65R16 115/113 #241988

Зимни гуми COOPER WM-VAN - Лекотоварни Гуми ( 113 )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 11 до 61.5 кг
Скоростен индекс 3
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
302 . 59 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя COOPER. Една от популярните конмании на пазара. Моделът WM-VAN може да закупите от магазина ProGumi на атрактивна цена.зимни е обозначението на този вид гуми. Ширина на модела е 235. 65 е маркираната височина за гумата от производителя. R16 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. Разрешения товарен индекс е 11 (до 61.5 кг). Скоростния индекс за модела 3. Това е сред най-добрите за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро със стойност B. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е E. Тези гуми са с добри показатели за шум за техния клас , като нивото на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител COOPER
Модел WM-VAN
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 235
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 11 (до 61.5 кг)
Скоростен индекс 3
Сцепление на мокро B
Разход на гориво E
Шум 72 dB
Доставка 2 дни
евро етикет
E
B
72

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми може да имате по-икономични параметри на потребление на гориво. Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 15% от разхода на гориво при вашето превозно средство.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра. Икономията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране и други фактори. Например при лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредни ситуации. Сцеплението с влажна пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху мокрия асфалт.

*. Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: летни гуми  зимни гуми  нови автомобилни гуми  нови гуми за мотор 

Този сайт използва бисквитки