ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Cooper Evolution VAN All Season 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Cooper Evolution VAN All Season 235/65R16 115R #243920

EAN: 0029142971948
Всесезонни гуми Cooper Evolution VAN All Season - Лекотоварни Гуми ( 115R )
Товарен индекс 115 до 1215 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
332 . 77 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от COOPER. Една от наложениете фирми на пазара. Моделът EVOLUTION VAN ALL SEASON може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi на промоционална цена.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана като всесезонни. Ширина за модела е 235. 65 е маркираната височина за гумата. R16 е маркирания диаметър за гумата. 115 (до 1215 кг) е допустимия товарен индекс. Модела гуми има скорестен идекс от R (до 170 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност A. Маркировката за разходът на гориво е D. Този модел гуми са сравнително тихи тяхното ниво на шум е 73 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител COOPER
Модел EVOLUTION VAN ALL SEASON
Сезон всесезонни гуми за бус
Ширина 235
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 115 (до 1215 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
D
A
2
73

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

На гумите се дължи приблизително 17-20 процента от консумацията на гориво при вашия автомобил. Когато закупите гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на колата и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между от клас A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според стила на шофиране и други фактори. При превозно средство движещо се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е много важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрия асфалт.

*. Външен шум влияние

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Това маркира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Популярно при нас: зимни гуми  летни гуми  автогуми цена 

Този сайт използва бисквитки