ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Cooper Evolution VAN All Season 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Cooper Evolution VAN All Season 205/65R16 107T #232823

EAN: 0029142972006
Всесезонни гуми Cooper Evolution VAN All Season - Лекотоварни Гуми ( 107T )
Товарен индекс 107 до 975 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
267 . 42 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание COOPER е производителят на тази гума. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът EVOLUTION VAN ALL SEASON може да закупите от онлайн магазина ProGumi.Маркировката на гумите е всесезонни. Маркираната ширина на гумата за модела е 205. 65 е отбелязаната височина за гумата. R16 е отбелязаният диаметър за гумата. Разрешеният товарен индекс е 107 (до 975 кг). Скоростният индекс за този модел гуми е T (до 190 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро A. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност D. 73 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител COOPER
Модел EVOLUTION VAN ALL SEASON
Сезон всесезонни гуми за бус
Ширина 205
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 107 (до 975 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
D
A
2
73

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние до до 20 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство. Когато изберете гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на колата и вашият личен стил на управление на автобола също оказват значително влияние. Екологичното шофиране намалява консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране. Например за кола движеща се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила бързо върху мокрия асфалт.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това маркира гумите по отношение на лимитите на ЕС за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми цени  195 65 r15  всесезонни гуми  зимни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки