ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
COOPER EVOLUTION MTT OWL POR 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми COOPER EVOLUTION MTT OWL POR 1250/0R15 108Q (TL, OWL, POR, CP, M+S) #279637

EAN: 0029142896067
Летни гуми COOPER EVOLUTION MTT OWL POR - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 108Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 108 до 1000 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
416 . 52 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание

COOPER е фирмата произвела тази гума. Една от познатите фирми на пазара. Моделът EVOLUTION MTT OWL POR може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi.Тези гуми са от тип летни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 33. 1250 е отбелязаната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R15. Допустимият товарен индекс е 108 (до 1000 кг). Тези гуми имат скоростен индекс Q (до 160 км/ч.). Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 6-10 дни от Германия. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.

Характеристики
Производител COOPER
Модел EVOLUTION MTT OWL POR
Сезон летни гуми
Ширина 33
Височина 12.5
Диаметър R15
Товарен индекс 108 (до 1000 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Индекси TL, OWL, POR, CP, M+S
Тежест 25.977
Доставка 6-10 дни от Германия

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Ако купите гуми с висока категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Много научните изследвания показват, че на гумите се дължи около 20% от разхода на гориво за вашия автомобил.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали разхода на гориво. Ниското налягане при гумите увеличават доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията на гориво се оценява от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху влажния асфалт. Разликата между гуми от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. При лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на европейските лимити за шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: автогуми цена  гуми цена  гуми 205 55 r16  195 6515