ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Cooper Discoverer STT PRO POR 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Cooper Discoverer STT PRO POR 305/70R16 124K (POR, RWL) #207316

EAN: 0029142850618
Летни гуми Cooper Discoverer STT PRO POR - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 124K )
Сезон летни летни
Товарен индекс 124 до 1600 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
666 . 62 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание COOPER е производителя на тази гума. Модел DISCOVERER STT PRO POR можете да поръчате от магазин ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е от тип: летни. Ширина на модела е 305. Отбелязаната височина за гумата е 70. R16 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. Максимално допустимия товарен индекс е 124 (до 1600 кг). Гумите имат скоростен индекс K (до 110 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. Ние можем да осигурим този модел в рамките на 7-10 дни от Германия. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител COOPER
Модел DISCOVERER STT PRO POR
Сезон летни гуми
Ширина 305
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 124 (до 1600 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Индекси POR, RWL
Доставка 7-10 дни от Германия

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 16 процента от разхода на гориво за вашата кола. Изборът на гуми с по-висока категория за разход на гориво ще ви даде много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на управление на автобола също оказват значително влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава сериозно съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокра настилка. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху влажното пътно платно. Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране. Например при автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на европейските стандарти за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми  online gumi  зимни гуми цена  летни гуми цени