ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Cooper Discoverer STT PRO POR 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Cooper Discoverer STT PRO POR 37/12R17 124K (POR) #202591

EAN: 0029142850670
Летни гуми Cooper Discoverer STT PRO POR - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 124K )
Сезон летни летни
Товарен индекс 124 до 1600 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 0 бр.
1356 . 74 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от COOPER. Любима марка на редица наши клиенти. Моделът DISCOVERER STT PRO POR се предлага от онлайн магазина ProGumi на изключително атрактивна цена.Този модел е подходящ ако търсите да поръчате летни гуми. Маркираната ширина за модела е 37. 12 е отбелязаната височина за гумата. R17 е маркираният диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 124 (до 1600 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е K (до 110 км/ч.). Ние можем да извършим доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител COOPER
Модел DISCOVERER STT PRO POR
Сезон летни гуми
Ширина 37
Височина 12
Диаметър R17
Товарен индекс 124 (до 1600 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Индекси POR
Доставка 7-10 дни от Германия

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

На гумите се дължи до 18 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство. Когато притежавате гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на шофиране също оказват значително влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали със сигурност потреблението на гориво. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според условията на шофиране. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокрото пътно платно. За лек автомобил движещ се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: автогуми цени  online gumi  зимни гуми цени  летни гуми