ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Cooper Discoverer STT PRO POR 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми COOPER DISCOVERER STT PRO POR 285/75R16 126/123K (TL, P, P.O.R, LT, POR, RWL, CP, M+S) #197938

EAN: 0029142901853
Летни гуми COOPER DISCOVERER STT PRO POR - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 123K )
Сезон летни летни
Товарен индекс 123 до 1550 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
434 . 37 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание COOPER е фирмата произвела тази гума. Любима марка на много хора в България. Моделът DISCOVERER STT PRO POR се предлага от ProGumi.Този модел е изключително подходящ за вас ако търсите да закупите летни гуми. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 285. 75 е маркираната височина за гумата от производителя. R16 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. Товарен индекс - 123 (до 1550 кг). Гумите имат скоростен индекс K (до 110 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител COOPER
Модел DISCOVERER STT PRO POR
Сезон летни гуми
Ширина 285
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 123 (до 1550 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Индекси TL, P, P.O.R, LT, POR, RWL, CP, M+S
Тежест 27.40
Доставка 2 дни

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 18-20% от разхода на гориво за вашата кола. Ако управлявате кола с висок клас гуми със сигурност имате по-икономични параметри на потребление на гориво.

Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокър път. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението с влажна пътна настилка е изключително важно с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху влажното пътно платно. Различието в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране от водача. Например за автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той маркира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: нови автогуми  магазини за гуми  205 55 r16  гуми 195 65 r15