ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Cooper Discoverer STT PRO POR 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми COOPER DISCOVERER STT PRO POR 37/13.5R18 124K (BSW) #161395

Летни гуми COOPER DISCOVERER STT PRO POR - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 124K )
Сезон летни летни
Товарен индекс 124 до 1600 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
665 . 54 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя COOPER. Една от наложениете фирми на пазара. Модел DISCOVERER STT PRO POR можете да поръчате от сайта ProGumi на промо цена. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано като летни. Ширина за модела е 37. 13.5 е маркираната височина за гумата. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R18. 124 (до 1600 кг) е максимално допустимия товарен индекс. Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми K (до 110 км/ч.). Ние от ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител COOPER
Модел DISCOVERER STT PRO POR
Сезон летни гуми
Ширина 37
Височина 13.5
Диаметър R18
Товарен индекс 124 (до 1600 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Индекси BSW
Тежест 37.38
Доставка 2 дни

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Гумите оказват до 15-20% от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате автомобил с висок клас гуми определено ще имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво.

Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е изключително важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокрото пътно платно. При превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Вижте също: нови зимни гуми  бг гуми  гуми 205 55 r16  летни гуми цени