ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Cooper Discoverer STT PRO POR 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми COOPER DISCOVERER STT PRO POR 305/70R16 124/121K (LT, RWL) #160740

Летни гуми COOPER DISCOVERER STT PRO POR - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 121K )
Сезон летни летни
Товарен индекс 121 до 1450 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
506 . 98 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание COOPER е фирмата произвела тази гума. Любима марка на много хора в България. Модел DISCOVERER STT PRO POR можете да поръчате от ProGumi.Обозначението на гумите е летни. Ширина за модела е 305. Маркираната височина за гумата е 70. R16 е отбелязания диаметър за гумата. Максимално допустимия товарен индекс е 121 (до 1450 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е K (до 110 км/ч.). Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител COOPER
Модел DISCOVERER STT PRO POR
Сезон летни гуми
Ширина 305
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 121 (до 1450 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Индекси LT, RWL
Тежест 28.16
Доставка 2 дни

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

На гумите се дължи приблизително 15-20 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство. Ако притежавате гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране може значително да намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата между категория A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре автомобила бързо върху влажния асфалт. Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране от водача. За превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това маркира гумите по отношение на европейските лимити за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: всесезонни гуми цена  нови гуми за мотор  205 55 r16  195 6515