ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Cooper Discoverer STT PRO POR 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми COOPER DISCOVERER STT PRO POR 265/75R16 123/120K (LT, RWL) #159438

Летни гуми COOPER DISCOVERER STT PRO POR - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 120K )
Сезон летни летни
Товарен индекс 120 до 1400 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
401 . 04 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание COOPER е комманията производител на тази гума. Моделът DISCOVERER STT PRO POR може да закупите от магазина ProGumi.Гумите са от вид: летни. Отбелязаната от производителя ширина е 265. 75 е отбелязаната височина за гумата. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R16. Максимално допустимия товарен индекс е 120 (до 1400 кг). Скоростния индекс за този модел гуми е K (до 110 км/ч.). Ние можем да осигурим този модел за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител COOPER
Модел DISCOVERER STT PRO POR
Сезон летни гуми
Ширина 265
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 120 (до 1400 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Индекси LT, RWL
Тежест 24.30
Доставка 2 дни

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми ще имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 20% от разхода на гориво за вашата кола.

Теглото на колата и вашият собствен стил на шофиране също оказват значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране намалява разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокърт път. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Разликата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране от водача. Например при превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредна ситуация. Сцеплението на гумите с влажен асфалт е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство незабавно върху влажния асфалт.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: зимни гуми  нови летни гуми  автогуми