ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Cooper Discoverer STT PRO POR 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Cooper Discoverer STT PRO POR 265/75R16 123K (TL, P, P.O.R, POR, RWL, CP, M+S) #149444

EAN: 0029142901846
Летни гуми Cooper Discoverer STT PRO POR - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 123K )
Сезон летни летни
Товарен индекс 123 до 1550 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
446 . 55 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание COOPER е компанията производител на разглежданата от вас гума. Любима марка на редица наши клиенти. Модел DISCOVERER STT PRO POR можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi на супер цена. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано от производителя като летни. Отбелязаната от производителя ширина е 265. 75 е маркираната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата е R16. 123 (до 1550 кг) е разрешеният товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс K (до 110 км/ч.). Ние от ProGumi можем да осигурим този модел за 7-10 дни от Германия. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител COOPER
Модел DISCOVERER STT PRO POR
Сезон летни гуми
Ширина 265
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 123 (до 1550 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Индекси TL, P, P.O.R, POR, RWL, CP, M+S
Тежест 24.49
Доставка 7-10 дни от Германия

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 20 процента от консумацията на гориво за вашата кола. Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви даде по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Теглото на колата и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Енергийно ефективното каране ще намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Икономията на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата между класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране. Например за кола движеща се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху влажното пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той категоризира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: автогуми цени  205 55 r16  евтини гуми  нови зимни гуми