ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Cooper Discoverer S/T MAXX POR 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Cooper Discoverer S/T MAXX POR 265/60R18 119Q (TL, P, P.O.R, POR, CP, M+S) #149982

EAN: 0029142850472
Летни гуми Cooper Discoverer S/T MAXX POR - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 119Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 119 до 1360 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
453 . 20 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание COOPER е компанията производител на тази гума. Любима марка на редица наши клиенти. Модел DISCOVERER S/T MAXX POR можете да поръчате от магазин ProGumi.Този модел е подходящ ако търсите да поръчате летни гуми. Ширината на модела е 265. Отбелязаната височина за гумата е 60. R18 е маркираният диаметър за гумата. Разрешеният товарен индекс е 119 (до 1360 кг). Скоростният индекс е сред най-добрите Q (до 160 км/ч.) за този клас гуми. Ние предлагаме модел с доставка за 7-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител COOPER
Модел DISCOVERER S/T MAXX POR
Сезон летни гуми
Ширина 265
Височина 60
Диаметър R18
Товарен индекс 119 (до 1360 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Индекси TL, P, P.O.R, POR, CP, M+S
Тежест 24.236
Доставка 7-10 дни от Германия

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Когато купите гуми с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. На гумите се дължи до 15 процента от разхода на гориво за вашата кола.

Енергийно ефективното шофиране намалява консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на колата и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажния асфалт. Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според условията на шофиране от водача. За автомобил движещ се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той маркира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: нови гуми за мотор  нови летни гуми  всесезонни гуми  гуми  нови автомобилни гуми