ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Cooper Discoverer S/T MAXX POR 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Cooper Discoverer S/T MAXX POR 245/70R17 119Q (TL, P, BSW, P.O.R, POR, M+S) #148082

EAN: 0029142802907
Летни гуми Cooper Discoverer S/T MAXX POR - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 119Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 119 до 1360 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
363 . 71 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е COOPER. Моделът DISCOVERER S/T MAXX POR може да закупите от сайта за гуми ProGumi на промоционална цена.летни е видът на гумите. Ширина за модела е 245. 70 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R17 е маркираният диаметър за гумата. 119 (до 1360 кг) е допустимият товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс Q (до 160 км/ч.). Магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител COOPER
Модел DISCOVERER S/T MAXX POR
Сезон летни гуми
Ширина 245
Височина 70
Диаметър R17
Товарен индекс 119 (до 1360 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Индекси TL, P, BSW, P.O.R, POR, M+S
Тежест 22.51
Доставка 7-10 дни от Германия

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 20% от консумацията на гориво за вашия автомобил. Когато купите гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Екологичното каране може значително да намали разхода на гориво. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре колата незабавно върху влажното пътно платно. Например при автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той класифицира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: зимни гуми цена  нови гуми  205 55 r16  летни гуми