ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
COOPER DISCOVERER S/T MAXX 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми COOPER DISCOVERER S/T MAXX 245/75R16 120/116Q (BSW, LT) #161610

Летни гуми COOPER DISCOVERER S/T MAXX - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 116Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 116 до 1250 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
355 . 75 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от COOPER. Една от популярните конмании на пазара. Модел DISCOVERER S/T MAXX можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi на супер цена.летни е обозначението на този модел гуми. Отбелязаната от производителя ширина е 245. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 75. R16 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Допустимия товарен индекс е 116 (до 1250 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е Q (до 160 км/ч.). Ние можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител COOPER
Модел DISCOVERER S/T MAXX
Сезон летни гуми
Ширина 245
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 116 (до 1250 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Индекси BSW, LT
Тежест 21.27
Доставка 2 дни

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Когато имате гуми с по-добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Гумите оказват приблизително 15-20 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Ниското налягане при гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране може значително да намали потреблението на гориво.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според условията на шофиране и други фактори. Сцеплението с влажната пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокро пътно платно. За превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Той класифицира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: гуми за мотор  online gumi  205 55 r16  нови автогуми