ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
COOPER DISCOVERER S/T MAXX 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми COOPER DISCOVERER S/T MAXX 265/70R17 121/118Q (OWL) #160854

Летни гуми COOPER DISCOVERER S/T MAXX - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 118Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 118 до 1320 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
422 . 36 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание COOPER е компанията производител на разглежданата от вас гума. Моделът DISCOVERER S/T MAXX се предлага в магазина ProGumi.Този модел гуми са от тип летни и са изключително популярен избор сред много клиенти. Ширина за модела е 265. 70 е отбелязаната височина за гумата. R17 е отбелязания диаметър за гумата. 118 (до 1320 кг) е разрешения товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс Q (до 160 км/ч.). Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител COOPER
Модел DISCOVERER S/T MAXX
Сезон летни гуми
Ширина 265
Височина 70
Диаметър R17
Товарен индекс 118 (до 1320 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Индекси OWL
Тежест 24.89
Доставка 2 дни

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Гумите оказват около 16% от консумацията на гориво за вашето превозно средство. Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми ще имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на управление на автобола също оказват голямо влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокър път. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G в цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокрото пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране и други фактори. За лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той маркира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: автогуми цена  всесезонни гуми цени  нови зимни гуми