ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
COOPER DISCOVERER AT3 SPORT 2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми COOPER DISCOVERER AT3 SPORT 2 205/80R16 104T (TL, XL, BSW, CP, M+S) #156188

EAN: 0029142952534
Летни гуми COOPER DISCOVERER AT3 SPORT 2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 104T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 104 до 900 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
215 . 84 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от COOPER. Една от познатите фими на пазара. Моделът DISCOVERER AT3 SPORT 2 може да закупите от сайта ProGumi на атрактивна цена.летни е обозначението на гумите. Маркираната ширина на гумата за модела е 205. 80 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R16. Товарен индекс - 104 (до 900 кг). Скоростния индекс е сред най-добрите T (до 190 км/ч.) за този клас гуми. C е индекса за сцепление на мокро за гумата. Маркировката за разходът на гориво е D. Този модел гуми са с добри показатели за шум за техния клас , като нивото на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител COOPER
Модел DISCOVERER AT3 SPORT 2
Сезон летни гуми
Ширина 205
Височина 80
Диаметър R16
Товарен индекс 104 (до 900 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, BSW, CP, M+S
Тежест 12.10
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
71

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви даде по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Според различни изследвания - на гумите се дължи около до 20 процента от разхода на гориво за вашия автомобил.

Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокърт път. Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране. При кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху влажния асфалт.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: всесезонни гуми  мото гуми  205 55 r16  195 65 r15