ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
COOPER DISCOVERER AT3 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми COOPER DISCOVERER AT3 265/65R17 120/117R (OWL, LT) #196792

EAN: 0029142907831
Летни гуми COOPER DISCOVERER AT3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 117R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 117 до 1285 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
376 . 40 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание COOPER е компанията производител на разглежданата от вас гума. Моделът DISCOVERER AT3 се предлага в магазина ProGumi на супер цена.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана от производителя като летни. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 265. Отбелязаната височина за гумата е 65. R17 е маркирания диаметър за гумата. Товарен индекс - 117 (до 1285 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е R (до 170 км/ч.). Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е E. Този моделе сравнително тих отбелязаното ниво на шум е 73 dB. Ние можем да осигурим този модел за 2 дни.
Характеристики
Производител COOPER
Модел DISCOVERER AT3
Сезон летни гуми
Ширина 265
Височина 65
Диаметър R17
Товарен индекс 117 (до 1285 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Индекси OWL, LT
Тежест 21.20
Доставка 2 дни
евро етикет
E
C
2
73

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 15-20 процента от консумацията на гориво при вашата кола. Ако купите гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на автомобила и вашият собствен стил на каране също оказват значително влияние. Енергийно ефективното каране може значително да намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег. Икономията на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението с влажната пътна настилка е много важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата незабавно върху влажния асфалт. Разликата при внезапно спиране между гуми от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. За превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това маркира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Вижте също: нови всесезонни гуми  нови гуми за мотори  гуми 205 55 r16  гуми 195 65 r15