ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми COOPER DISCOVERER A/T3 SPORT 2 BSW 205/70R15 96T (TL, BSW, CP, M+S) #166001

DOT’23
EAN: 0029142952855
Всесезонни гуми COOPER DISCOVERER A/T3 SPORT 2 BSW - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 96T )
Товарен индекс 96 до 710 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
190 . 73 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание COOPER е компанията производител на тази гума. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът DISCOVERER A/T3 SPORT 2 BSW може да закупите от сайта ProGumi.Този модел може да е правилният избор за вас ако търсите да закупите всесезонни гуми. Ширина за модела е 205. Маркираната височина за гумата от производителя е 70. R15 е маркираният диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 96 (до 710 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е T (до 190 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност C. D е маркировката за разход на гориво. Тази гума е доста тиха при шофиране , като нивото на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител COOPER
Модел DISCOVERER A/T3 SPORT 2 BSW
Сезон всесезонни гуми
Ширина 205
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 96 (до 710 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, BSW, CP, M+S
Тежест 12.03
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 15-20% от консумацията на гориво за вашата кола. Ако имате гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Енергийно ефективното (екологично) каране може значително да намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на шофиране също оказват голямо влияние. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според условията на шофиране. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е много важно с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху влажния асфалт. Например за автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно при нас: нови автомобилни гуми  всесезонни гуми цена  зимни гуми цени