ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
COOPER DISC STT PRO P.O.R 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми COOPER DISC STT PRO P.O.R 1250/0R15 108Q (TL, P, P.O.R, POR, RWL, CP, M+S) #259604

EAN: 0029142829423
Летни гуми COOPER DISC STT PRO P.O.R - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 108Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 108 до 1000 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
442 . 92 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание

COOPER е фирмата произвела тази гума. Любима марка на много хора в България. Моделът DISC STT PRO P.O.R може да закупите от магазина за гуми ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е от вид: летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 33. 1250 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R15. 108 (до 1000 кг) е допустимият товарен индекс. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е Q (до 160 км/ч.). Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 6-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.

Характеристики
Производител COOPER
Модел DISC STT PRO P.O.R
Сезон летни гуми
Ширина 33
Височина 12.5
Диаметър R15
Товарен индекс 108 (до 1000 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Индекси TL, P, P.O.R, POR, RWL, CP, M+S
Тежест 27.046
Доставка 6-10 дни от Германия

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Ако изберете гуми за вашата кола с висока категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Гумите оказват приблизително 15 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават доста съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на шофиране също оказват значително влияние. Икономията на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно. Разликата между гуми от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране от водача. Например при лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

 

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той маркира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: гуми за мотор  летни гуми  нови всесезонни гуми  гуми онлайн  автогуми цени