ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
COOPER DISC STT PRO P.O.R 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми COOPER DISC STT PRO P.O.R 235/85R16 120Q (TL, P, P.O.R, POR, CP, M+S) #259602

EAN: 0029142829447
Летни гуми COOPER DISC STT PRO P.O.R - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 120Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 120 до 1400 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
334 . 67 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание COOPER е производителят на тази гума. Една от познатите фирми на пазара. Моделът DISC STT PRO P.O.R се предлага от ProGumi.Обозначението на този модел гуми е летни. Ширината на модела е 235. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 85. Маркираният диаметър за гумата е R16. Максимално допустимият товарен индекс е 120 (до 1400 кг). Скоростният индекс за модела Q (до 160 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Ние може да направим доставката за 6-10 дни от Германия. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител COOPER
Модел DISC STT PRO P.O.R
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 85
Диаметър R16
Товарен индекс 120 (до 1400 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Индекси TL, P, P.O.R, POR, CP, M+S
Тежест 22.506
Доставка 6-10 дни от Германия

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако имате гуми с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до до 20 процента от разхода на гориво при вашия автомобил.

Теглото на колата и вашият личен стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според стила на шофиране и други фактори. Например за лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е много важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това класифицира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: всесезонни гуми  гуми за мотор цена  205 55 r16  195 65r15