ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми COOPER DISC STT PRO P.O.R 1050/0R15 109Q (TL, P, P.O.R, POR, RWL, CP, M+S) #251187

EAN: 0029142829454
Летни гуми COOPER DISC STT PRO P.O.R - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 109Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 109 до 1030 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
353 . 15 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание COOPER е комманията производител на тази гума. Любима марка на редица клиенти в страната. Моделът DISC STT PRO P.O.R се предлага от онлайн магазина ProGumi.Този модел гуми са летни и са популярен избор при много от нашите клиенти. Ширина на модела е 31. 10.5 е маркираната височина за гумата от производителя. R15 е отбелязания диаметър за гумата. Максимално допустимия товарен индекс е 109 (до 1030 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс Q (до 160 км/ч.). Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 6-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител COOPER
Модел DISC STT PRO P.O.R
Сезон летни гуми
Ширина 1050
Височина 10
Диаметър R15
Товарен индекс 109 (до 1030 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Индекси TL, P, P.O.R, POR, RWL, CP, M+S
Тежест 22.225
Доставка 6-10 дни от Германия

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми може да имате по-икономични параметри на потребление на гориво. На гумите се дължи до 15-20% от разхода на гориво за вашата кола.

Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали разхода на гориво. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху влажния асфалт. Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране. За превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

 

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: автомобилни гуми  гуми 205 55 r16  гуми онлайн  зимни гуми