ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми COOPER DIS AT3 SPORT 2 OWL 225/70R15 100T (TL, OWL, CP, M+S) #248896

EAN: 0029142952626
Летни гуми COOPER DIS AT3 SPORT 2 OWL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 100T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 100 до 800 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 2 бр.
244 . 89 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от COOPER. Известна фирма в света на гумите. Моделът DIS AT3 SPORT 2 OWL може да закупите от сайта ProGumi на атрактивна цена.Този модел може да е походящ за вас ако търсите летни гуми. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 225. 70 е маркираната височина за гумата от производителя. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R15. 100 (до 800 кг) е максимално допустимия товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.). D е индекса за сцепление на мокро за гумата. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Този моделе сравнително тих нивото на шум е 72 dB. Ние може да направим доставката в рамките на 6-10 дни от Германия. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детйали.
Характеристики
Производител COOPER
Модел DIS AT3 SPORT 2 OWL
Сезон летни гуми
Ширина 225
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 100 (до 800 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, OWL, CP, M+S
Тежест 13.919
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Много научни изследвания показват, че на гумите се дължи около 18 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство. Когато имате гуми за вашата кола с висока категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според условията на шофиране. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство бързо върху влажния асфалт. Например при превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: автомобилни гуми  нови всесезонни гуми  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки