ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Continental WinterContact TS 830 P 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental WinterContact TS 830 P 195/65R16 92H (P, *, M+S, 3PMSF) #263392

EAN: 4019238083699
Зимни гуми Continental WinterContact TS 830 P - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 92H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 92 до 630 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
362 . 11 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CONTINENTAL е фирмата произвела тази гума. Моделът WINTERCONTACT TS 830 P се предлага от сайта ProGumi на изключително атрактивна цена.Маркировката от производителя на гумите е зимни. Маркираната ширина на гумата за модела е 195. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 65. Отбелязаният диаметър за гумата е R16. 92 (до 630 кг) е допустимият товарен индекс. Скоростният индекс е сред най-добрите H (до 210 км/ч.) за този клас гуми. D е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. Този моделе доста тих при шофиране , като нивото на шум е 72 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат *
Сертифицирана за BMW
Производител CONTINENTAL
Модел WINTERCONTACT TS 830 P
Сезон зимни гуми
Ширина 195
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 92 (до 630 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси P, *, M+S, 3PMSF
Тежест 9.553
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
C
D
2
72

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако притежавате гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 15 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство.

Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране намалява потреблението на гориво. Ниското налягане при гумите покачват значително съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокър път. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво е маркирана от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при стила на шофиране. При автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху влажния асфалт.

*. Външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: гуми за мотор цена  бг гуми  205 5516  автогуми цена