ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
CONTINENTAL WinterContact TS 860 205/60 R16 92T 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми CONTINENTAL WinterContact TS 860 155/80R13 79T #154260

EAN: 4019238009958
Зимни гуми CONTINENTAL WinterContact TS 860 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 79T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 79 до 437 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
134 . 30 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Тази гума е от производителя CONTINENTAL. Моделът WINTERCONTACT TS 860 се предлага от магазина за гуми ProGumi.зимни е маркировката на гумите. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 155. 80 е маркираната височина за гумата от производителя. Маркирания диаметър за гумата е R13. 79 (до 437 кг) е товарния индекс за модела. Скоростния индекс за този модел гуми е T (до 190 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност B. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. 71 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите. При въпроси можете да се обърнете към нас за допълнителна асистенция.
Характеристики
Производител CONTINENTAL
Модел WINTERCONTACT TS 860
Сезон зимни
Ширина 155
Височина 80
Диаметър R13
Товарен индекс 79 (до 437 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Тежест 5.61
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
D
B
71

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Когато купите гуми с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. На гумите се дължи приблизително до 20 процента от консумацията на гориво за вашата кола.

Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали разхода на гориво. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокра настилка. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Икономията в потреблението на гориво е маркирана от A до G в цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при стила на шофиране. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство незабавно върху влажния асфалт. При превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той категоризира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: автогуми цена  195 65 r15  всесезонни гуми цена  зимни гуми 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi