ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental VanContact Winter 215/65R15 104T (6PR, M+S, 3PMSF) #304155

EAN: 4019238676266
Зимни гуми Continental VanContact Winter - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 104T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 104 до 900 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
354 . 17 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CONTINENTAL е фирмата произвела тази гума. Една от наложените компании на пазара. Моделът VANCONTACT WINTER се предлага от магазина за гуми ProGumi.Този модел може да е правилният избор за вас ако търсите да закупите зимни гуми. Ширината на модела е 215. 65 е отбелязаната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R15. Допустимият товарен индекс е 104 (до 900 кг). Гумите имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. Показателят за сцепление на мокро е B. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Този моделе доста тих при шофиране , като нивото на шум е 73 dB. Ние можем да извършим доставка в рамките на 2-4 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител CONTINENTAL
Модел VANCONTACT WINTER
Сезон зимни гуми
Ширина 215
Височина 65
Диаметър R15
Товарен индекс 104 (до 900 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси 6PR, M+S, 3PMSF
Тежест 12.24
Доставка 2-4 дни
евро етикет

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Когато купите гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 15% от консумацията на гориво при вашия автомобил.

Енергийно ефективното каране намалява потреблението на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане на гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокър път. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Разликата между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре колата бързо върху мокрото пътно платно. За превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Това класифицира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

*. Символ за зимни гуми

Гуми етикети - зимни гумиЗимните гуми, одобрени за използване при тежки снежни условия, носят специфична пиктограма, наречена „Алпийски символ“ или 3PMSF (3 върха със снежинка). За да има пиктограма, гумата трябва да е преминала специално изпитване за спиране на път със сняг. Въросният символ можете да намерите на страничната стена на гумата.

 

*. Символ за гуми за лед

Гуми етикети - зимни гумиСкандинавските зимни гуми, одобрени за използване при изключително студени и екстремни зимни условия, също носят специфична пиктограма, представляваща леден сталагмит. За да носи пиктограмата, гумата трябва да е преминала специално изпитване за екстремно спиране на лед. Тези гуми се продават предимно в скандинавските страни и трябва да се използват при изключително студени и усложнени зимни условия. Обикновено тези гуми не работят добре на влажна повърхност или при умерени зимни условия.

 

 

Популярно при нас: летни гуми  зимни гуми цени  автогуми цени  гуми за мотор