ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Continental VanContact Ultra 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental VanContact Ultra 215/65R16 106T (TL, 6PR) #277937

EAN: 4019238093452
Летни гуми Continental VanContact Ultra - Лекотоварни Гуми ( 106T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 106 до 950 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
377 . 38 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CONTINENTAL е компанията производител на тази гума. Любима марка на много хора в България. Моделът VANCONTACT ULTRA може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi.Този модел може да е правилният избор ако търсите да закупите летни гуми. Маркираната ширина на гумата за модела е 215. 65 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R16 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 106 (до 950 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е T (до 190 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е A. Маркировката за разхода на гориво е B. Този моделе доста тих при шофиране нивото на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител CONTINENTAL
Модел VANCONTACT ULTRA
Сезон летни гуми за бус
Ширина 215
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 106 (до 950 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво B
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, 6PR
Тежест 12.65
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
B
A
2
71

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви осигури много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 16% от разхода на гориво за вашия автомобил.

Теглото на автомобила и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали със сигурност потреблението на гориво. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават сериозно съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокърт път. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег. Икономията на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокро пътно платно. Например при лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Вижте също: летни гуми  нови зимни гуми  автогуми  нови гуми за мотори 

Този сайт използва бисквитки