ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Continental VanContact Ultra 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental VanContact Ultra 205/65R15 100T (6PR) #276119

EAN: 4019238071559
Летни гуми Continental VanContact Ultra - Лекотоварни Гуми ( 100T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 100 до 800 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 3 бр.
271 . 47 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е CONTINENTAL. Наложена марка на пазара. Модел VANCONTACT ULTRA можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi на супер цена.Обозначението от производителя на този модел гуми е летни. Маркираната ширина за модела е 205. 65 е маркираната височина за гумата. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R15. 100 (до 800 кг) е товарният индекс за модела. Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми T (до 190 км/ч.). A е отбелязаното сцепление на мокро за модела. C е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. 71 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител CONTINENTAL
Модел VANCONTACT ULTRA
Сезон летни гуми за бус
Ширина 205
Височина 65
Диаметър R15
Товарен индекс 100 (до 800 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси 6PR
Тежест 11.449
Доставка 2 дни
евро етикет
C
A
2
71

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Много научни изследвания показват, че на гумите се дължи около 15-20 процента от разхода на гориво при вашия автомобил. Когато изберете гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на колата и вашият личен стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Екологичното шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво. Ниското налягане на гумите покачват значително съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране от водача. Например за кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре автомобила бързо върху влажното пътно платно.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Това категоризира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: всесезонни гуми  мото гуми  гуми 205 55 r16  195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки