ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Continental VanContact Ultra 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми CONTINENTAL VanContact Ultra 215/75R16 116/114R (TL, 10PR) #263844

EAN: 4019238071771
Летни гуми CONTINENTAL VanContact Ultra - Лекотоварни Гуми ( 114R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 114 до 1180 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
357 . 95 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CONTINENTAL е компанията производител на тази гума. Популярна фирма на пазара. Моделът VANCONTACT ULTRA може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi на промоционална цена.Този модел може да е правилният избор за вас ако търсите летни гуми. Отбелязаната от производителя ширина е 215. Отбелязаната височина за гумата е 75. R16 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. 114 (до 1180 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от R (до 170 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност A. Маркировката за разхода на гориво е B. Този моделе доста тих при шофиране нивото на шум е 71 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител CONTINENTAL
Модел VANCONTACT ULTRA
Сезон летни гуми за бус
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 114 (до 1180 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво B
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, 10PR
Тежест 15.72
Доставка 2 дни
евро етикет
B
A
2
71

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Когато имате гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 15% от консумацията на гориво при вашата кола.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Ниското налягане при гумите покачват доста съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на колата и вашият личен стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходите Ви. Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране. Например за лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху влажното пътно платно.

*. Външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Вижте също: летни гуми цена  зимни гуми  нови автомобилни гуми  гуми за мотори