ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Continental VanContact A/S Ultra 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental VanContact A/S Ultra 215/70R15 109S (A, TL, 8PR, A/S, M+S, 3PMSF) #295968

EAN: 4019238093520
Зимни гуми Continental VanContact A/S Ultra - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 109S )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 109 до 1030 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 4 бр.
330 . 27 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CONTINENTAL е фирмата произвела тази гума. Моделът VANCONTACT A/S ULTRA може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi на промоционална цена.зимни е видът на този вид гуми. Маркираната ширина на гумата за модела е 215. 70 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R15 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Разрешеният товарен индекс е 109 (до 1030 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е S (до 180 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е B. Маркировката за разхода на гориво е B. 73 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 2-4 дни.
Характеристики
Производител CONTINENTAL
Модел VANCONTACT A/S ULTRA
Сезон зимни гуми
Ширина 215
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 109 (до 1030 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво B
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Индекси A, TL, 8PR, A/S, M+S, 3PMSF
Тежест 11.16
Доставка 2-4 дни
евро етикет

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 20 процента от разхода на гориво за вашата кола. Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви даде значително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Екологичното каране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходите Ви. Икономията в консумацията на гориво се оценява от A до G по цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при стила на шофиране. Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху влажния асфалт. Например за кола движеща се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум

Външен шум Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той маркира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: автомобилни гуми цени  гуми 195 65 r15  всесезонни гуми  зимни гуми цени