ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Continental VanContact A/S Ultra 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми CONTINENTAL VanContact A/S Ultra 225/70R15 112/110R (A, 8PR, A/S, M+S, 3PMSF) #264322

EAN: 4019238075809
Всесезонни гуми CONTINENTAL VanContact A/S Ultra - Лекотоварни Гуми ( 110R )
Товарен индекс 110 до 1060 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
317 . 51 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от CONTINENTAL. Предпочитана марка на редица наши клиенти. Моделът VANCONTACT A/S ULTRA може да закупите от магазина ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано като всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 225. Маркираната височина за гумата е 70. R15 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 110 (до 1060 кг) е товарният индекс за модела. Скоростният индекс е сред най-добрите R (до 170 км/ч.) за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро със стойност B. B е маркировката за разход на гориво. Този моделе доста тих при шофиране нивото на шум е 73 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката за 2 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител CONTINENTAL
Модел VANCONTACT A/S ULTRA
Сезон всесезонни гуми за бус
Ширина 225
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 110 (до 1060 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво B
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси A, 8PR, A/S, M+S, 3PMSF
Тежест 13.50
Доставка 2 дни
евро етикет
B
B
2
73

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 16% от разхода на гориво за вашата кола. Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви осигури много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Енергийно ефективното каране ще намали със сигурност консумацията на гориво. Теглото на колата и вашият собствен стил на управление на автомобила също оказват значително влияние. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 км. пробег. Икономията на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според условията на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху влажния асфалт. За лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Вижте също: зимни гуми цени  летни гуми  автомобилни гуми 

Този сайт използва бисквитки