ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental VanContact 4Season 225/70R15 112R (TL, 8PR, 18PR, M+S, 3PMSF) #296683

EAN: 4019238075700
Зимни гуми Continental VanContact 4Season - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 112R )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 112 до 1120 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
306 . 36 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от CONTINENTAL. Предпочитана марка на много хора в България. Модел VANCONTACT 4SEASON можете да поръчате от ProGumi.Гумите са маркирани от производителя като зимни. Маркираната ширина на гумата за модела е 225. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 70. R15 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 112 (до 1120 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от R (до 170 км/ч.). Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност A. Маркировката за разхода на гориво е C. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 73 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 2-4 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител CONTINENTAL
Модел VANCONTACT 4SEASON
Сезон зимни гуми
Ширина 225
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 112 (до 1120 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, 8PR, 18PR, M+S, 3PMSF
Тежест 13.97
Доставка 2-4 дни
евро етикет

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви позволи по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Много научните изследвания показват, че на гумите се дължи около до 20 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

Теглото на колата и вашият личен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране от водача. Например за автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху влажното пътно платно.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно при нас: нови гуми  гуми 205 55 r16  автогуми