ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental VanContact 4Season 215/65R15 104T (TL, 6PR, M+S, 3PMSF) #296383

EAN: 4019238037494
Зимни гуми Continental VanContact 4Season - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 104T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 104 до 900 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
333 . 52 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CONTINENTAL е компанията производител на тази гума. Една от наложените компании на пазара. Моделът VANCONTACT 4SEASON се предлага от сайта ProGumi.Тези гуми са от тип зимни. Ширина за модела е 215. Маркираната височина за гумата от производителя е 65. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R15. Максимално допустимият товарен индекс е 104 (до 900 кг). Тези гуми имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.). A е индексът за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност C. Тези гуми са с добри показатели за шум тяхното ниво на шум е 73 dB. Ние може да направим доставката за 2-4 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител CONTINENTAL
Модел VANCONTACT 4SEASON
Сезон зимни гуми
Ширина 215
Височина 65
Диаметър R15
Товарен индекс 104 (до 900 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, 6PR, M+S, 3PMSF
Тежест 11.73
Доставка 2-4 дни
евро етикет

Легенда

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви даде по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Гумите оказват около 17% от консумацията на гориво при вашата кола.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Екологичното (енергийно ефективно) каране намалява разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане на гумите увеличават доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се оценява от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране. Например за автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажния асфалт.

*. Външен шум влияние

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Популярно при нас: всесезонни гуми  мото гуми  гуми 205 55 r16  195 65 r15