ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми CONTINENTAL VanContact 4Season 205/65R16 107/105T (TL, 8PR, M+S, 3PMSF) #264310

EAN: 4019238786941
Всесезонни гуми CONTINENTAL VanContact 4Season - Лекотоварни Гуми ( 105T )
Товарен индекс 105 до 925 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
302 . 40 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CONTINENTAL е производителят на тази гума. Предпочитана марка на много хора в България. Модел VANCONTACT 4SEASON можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi на супер цена.всесезонни е маркировката на този модел гуми. Маркираната ширина на гумата за модела е 205. 65 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R16 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. Максимално допустимият товарен индекс е 105 (до 925 кг). Скоростният индекс за този модел гуми е T (до 190 км/ч.). A е индексът за сцепление на мокро за гумата. Маркировката за разхода на гориво е B. 73 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител CONTINENTAL
Модел VANCONTACT 4SEASON
Сезон всесезонни гуми за бус
Ширина 205
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 105 (до 925 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво B
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, 8PR, M+S, 3PMSF
Тежест 12.23
Доставка 2 дни
евро етикет
B
A
2
73

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви даде много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Изследванията показват, че на гумите се дължи около 15-20 процента от разхода на гориво за вашия автомобил.

Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Екологичното шофиране намалява разхода на гориво. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията на гориво е маркирана от A до G в цветна скала.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според условията на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е изключително важно с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху мокрото пътно платно. Например при кола движеща се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум

Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: нови всесезонни гуми  мото гуми  205 5516  195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки