ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми CONTINENTAL VanContact 4Season 225/55R17 109/107H (TL, 8PR, M+S, 3PMSF) #263846

EAN: 4019238037500
Всесезонни гуми CONTINENTAL VanContact 4Season - Лекотоварни Гуми ( 107H )
Товарен индекс 107 до 975 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
423 . 27 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е CONTINENTAL. Любима марка на редица клиенти в страната. Модел VANCONTACT 4SEASON можете да поръчате от ProGumi на добра цена. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано като всесезонни. Маркираната ширина на гумата за модела е 225. 55 е маркираната височина за гумата от производителя. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R17. Товарен индекс - 107 (до 975 кг). Скоростният индекс за този модел гуми е H (до 210 км/ч.). B е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. Разглежданата от вас гума е сравнително тиха отбелязаното ниво на шум е 73 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител CONTINENTAL
Модел VANCONTACT 4SEASON
Сезон всесезонни гуми за бус
Ширина 225
Височина 55
Диаметър R17
Товарен индекс 107 (до 975 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, 8PR, M+S, 3PMSF
Тежест 13.84
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
2
73

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи до 17-20% от разхода на гориво при вашия автомобил. Ако закупите гуми с висока категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Екологичното каране може значително да намали разхода на гориво. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег. Икономията в потреблението на гориво се маркира от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при условията на шофиране. Например при кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това маркира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми цени  гуми 205 55 r16  нови гуми  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки